Saturday, December 5, 2009

And The Countdown Starts...


Diorang dah draw untuk World Cup awal pagi tadi...

Bukannya lama sangat lagi, ada 187 hari je lagi...11 Jun 2010...

Sekejap je, rasa macam baru je 2006 dulu..

Memang perangai aku, kalau World Cup, aku akan jadi gila...betul..semua game aku akan tengok...jadual aku berterabur..makan minum pun ikut suka, tengah malam pagi buta makan macam-macam...pasal tu ending lepas World Cup 2006 dalam dua minggu, aku warded kat Hospital Tuanku Fauziah Kangar...Tekanan Darah Tinggi...hahaha...

So untuk 2010 ni kena lebih bersedia dan berhati-hati...tapi best sikit, sebab bila main kat South Africa, kita untung la sikit...games semua sekitar jam 7.30 malam, 10.00 malam dan paling lewat pun 2.30 pagi saja...

Dan aku tak pernah suka percaya football pundits dalam World Cup...tu pasal 2006 aku dah predict France masuk final, sampai masa satu majlis keramaian waktu demam World Cup tu, yang bertemakan jersi, aku pakai jersi ayam tu, pakat bantai gelak la kat aku, especially geng jersi England laaaa...aku selamba je cakap, France will play kat final...hehe...



Oh ya, lupa plak...ini hasil undian tu...

Group A: South Africa, Mexico, Uruguay, France
Group B: Argentina, Nigeria, Korea Republic, Greece
Group C: England, USA, Algeria, Slovenia
Group D: Germany, Australia, Serbia, Ghana,
Group E: Netherlands, Denmark, Japan, Cameroon
Group F: Italy, Paraguay, New Zealand, Slovakia
Group G: Brazil, Korea DPR, Côte d'Ivoire, Portugal
Group H: Spain, Switzerland, Honduras, Chile


Ini pula bola rasmi...Jabulani...


dan ini pulak Charlize Theron yang sentiasa lawa...David Beckham jugak la untung dapat cium pipi dia malam tadi...damn...


Lawa kan...



Untuk yang nak bersedia awal dan perlu lihat jadual group games...sila tengok siap-siap jadual itu ya...tapi nanti dekat-dekat World Cup tu banyak la pihak yang print magazine segala mak neka tu...




p/s: Aku agak malas update blog sekarang...dan aku jugak akan sedikit sibuk menjelang adik aku nak kawen ni...semoga tahun 2010 ni aku rajin sikit...ok...

5 comments:

jalak lenteng said...

Côte d'Ivoire tu Ivory Coast ker?

neway..ade rase France leh g lagi tak?..rase cam nak ajak betting ngn paksu jer..ahaha

Azhar Abdullah said...

yeap, Ivory Coast...Drogba..hehe..

Nak kata pun tak tahu, sebab France agak goyah baru-baru ni...tapi nanti tunggu masa group stage tengok satu dua game dulu...

Sembrol @Ryusgnal said...

Kecewa sbb Croatia tak masuk world cup kali ni. So kali ni aku sokong Argentina satu je la....

cik EPAL said...

lawa la minah baju merah tuuu :D

BILA AKU BERSUARA said...

bro u sokong pe?france?thank update ur blog...ingat dah x update..layan bola gak rupanya...betul la...i pun sumer game tgk..time euro 2008 pun sumer gamer tgok..pasteu tampal kelanderjadual..pas game catit brapa gol menang..kalau bleh sumaer nk tgok live..huhu..nk tgu brita bagitau brapa gol,saper menang cam lambat sgt..baik tgok jer...btul la time nie waktu game kira bleh layan la..time world cup 2002 kat jepun game kul 3ptg..lagi best time tue...petang2 xder orang nk gie men bola kat padang..hahaha...