Friday, January 2, 2009

2009...

I guess I'm a bit late in posting the new year entry...kan..hehe...bukannya apa, masa New Year aku takde kat rumah, bercuti sekejap kat Langkawi..nanti kita story lain la pasal cuti tu....

So dah 2009...sekejap je masa kan...aku baru tiga hari lepas sambut birthday ke 36, (thanks a lot kepada semua)..sekarang ni kalau ikut kiraan tahun, dah 37 umur aku...hehe...

Bercakap pasal tahun baru...almost everybody akan bercakap pasal azam baru....

Aku??

Aku tak pernah state my azam...really...

Sebabnya....

Dulu aku pernah berazam sesuatu, kemudian aku tak dapat tunaikan...so aku rasa kecewa dan marah...jadi start dari tahun tu, aku tak mau berazam apa-apa dah...

Betul...contohnya, aku bukan tak pernah berazam nak berhenti merokok...tapi tak pernah boleh pun, habis sangat 1 Januari tu aku tak smoke, esoknya kembali ke asal...

So aku merasakan kalau aku berazam nak berhenti buat sesuatu, atau nak membuat sesuatu, kemudian aku tak laksanakan, seolah-olah aku menipu diri aku sendiri dan jugak orang yang aku bagitau apa yang aku azamkan...

So sekarang ni prinsip aku ialah on the go...aku tak letakkan azam tertentu yang mesti aku achieve pada sekian masa...

Tak semua orang macam aku...aku tau ramai yang bila berazam diorang akan tunaikan azam tersebut...bagus, tahniah aku ucapkan kepada mereka....

Kepada yang berazam tapi belum terlaksana tu, anda boleh terus berazam...tak dak hal...

Semoga 2009 akan terus membawa kejayaan, keberkatan dan keharmonian dalam kehidupan kita sentiasa....Ameen...

6 comments:

jalak lenteng said...

memen azam nak bangun awal..slalu nyer bangun kol 12.30..skang ni bgn kol 11.45..tu kire tecapai x azam?haha

Little Bookworm said...

Setuju...wtpe la nk tunggu new year baru nk buat azam nway. hbs tu dh nk hujung tahun boleh la buat jahat. heh.

Azhar Abdullah said...

Memen --> Kira berjaya gak la tuh...ada improvement...

Kak Long --> Waaa..muka masuk NTV7 laaaa...ada gak orang yang kena ada booster awal tahun Kak Long, but as for Pak Ndak, jenis yang tak leh limit time mcm tu...hehe...I'll go when I go...I'll sit when I sit...

melayuangkat said...

Assalamualaikum,

Mak Cik doakan apa sahaja yang kamu cita citakan dan azamkan (Mak Cik pasti yang baik baik dan positif sahaja), InsyaAllah akan diberkati dan diRahmati Allah swt dan beroleh kejayaan, Amin!

julie said...

assalamualaikum...izinkan saya untuk sama2 bercomment di blog anda...

setuju dengan anda, saya ju tidak pernah berazam pada setiap tahun sebab takut kecewa but sy akan berazam anytime bila2 masa jika saya berkehendakkan sesuatu. tapi sebenarnya ianya lebih berniat sebab kalau saya x dapat capai niat itu saya hanya boleh redha........

sekian....
isshah277

Little Bookworm said...

Hehe...tak sngaja pun masuk tv tu. tgh jumpa ngn lecturer, tiba2 wartawan ntv7 call nk interview dia, n nak interview students skali. so dia ajak jela kak long and kwn2. hehe. dptla glamour kjap. tp i think i talked too fast la. buruk betul. :p