Thursday, December 18, 2008

Apa Nak Dikata... di Harakah!!

Hehehe...beberapa hari lepas aku baca entri Abang Dick berkenaan URL blog beliau yang masuk newspaper...masa baca tu terasa syok jugak la..cause ada blog sepupu masuk newspaper...

Then last night, my brother Abdul Rahman dari KL sms.."Call Man sat"...so ingat kan apa2 pasai Wan ka apa ka, terus dial his number...Then he said "Baca Harakah dak?"...bila pulak aku nak baca Harakah...dulu masa kerja dengan Shahidan ada jugak la dok baca, in case apa-apa isu berkaitan beliau yang nak kena counter, so aku dok kena sediakan jugak la...ni dah lama dah aku tak baca..balik rumah Abah pun dah tak dak sangat Harakah, maybe Abah pun dok baca online saja la ni...

So aku kata tak baca..then Rahman kata.."URL blog Yat (nama manja aku tu..hehe..) masuk Harakah, yang pasal Antara Dua Darjat tu..hehe...

Terkejut..terkedu...bukannya apa...blog aku ni, Apa Nak Dikata, bukanlah blog oleh bloggers yang hebat..orang tak kenal pun...and then, memang agak kelihatan jelas pun dari semua posting aku bahawa aku bukan mirip PAS mahupun PR (forgive me for being straight forward okay...)...tu yang aku hairan macam mana boleh diorang nak letakkan bahan dari blog aku ni...

So hari ni aku pun meng'infaq'kan (hehe...) RM2 kepada PAS dengan membeli Harakah keluaran 15-18 Disember 2008...

Bukak lah aku kat sisipan Fikrah, muka surat 5..rupanya just satu ruangan pojok kecil bernama forum Blog...

Tengok kat situ ada jugak petikan dari Hussin Lempoyang...dan lain-lain blogger...

Ni kali kedua la bahan aku masuk Harakah...

Kali pertama dulu bukan blog...masa tu aku tak ingat, maybe around 2004 kot...satu surat rasmi berkepala surat (letter head la tuh) Pejabat aku masa tu (korang tau la kan...) yang ditandatangani oleh aku yang ditujukan kepada Pengarah Kastam Pulau Pinang dah dibocorkan oleh seorang kakitangan Kastam Penang...tapi diorang tak siarkan part tandatangan aku tu...cuma aku tau la surat tu surat aku...hehe...

Ni kali kedua melalui blog plak...

Harapan nya selepas ni boleh la aku berblog dengan aman tanpa anonymous emails (aku kan disable anonymous comments) yang menghentam aku bila aku menyentuh kesilapan dan ketidakbetulan PAS dan pimpinannya...hehe..banyak jugak woo...tapi aku buat dek je...

Selepas ni kalau diorang marah-marah lagi aku nak jawab..."I've been ENDORSED!!!!"...hehe...apa nak dikata...

Terima kasih Harakah...patutlah traffic aku bukan main lagi minggu ni...hehe...

6 comments:

BoxxTomoi said...

Sepupu, gua tak boleh belagak lagi !!
he,he !!

Azhar Abdullah said...

Mana boleh Sepupu..you masuk mainstream...gua masuk tabloid parti je...hehe...

Suria Azhar said...

masuk harakah?..auww..ahhahhaha..glamour you yang..

ad!L*H said...

owh biaselah adil kan...hehe..haah nnyi one family pi perlis...ehh adil adde due blog yg satu lagi,lagi cntik,nk tgk??pi kat www.adylelife.blogspot.com...yg ni adil tulis sume dlm bahase inglish..pastu lagi cntik n lgi best!!!

Rayyan Azhar said...

congratulations baba

SYARIENARIFEN said...

HUYOO..

UNKEL GELEMER..

PEEWWIITT...