Saturday, December 20, 2008

Working The Work...

Tak pernah cerita pasal kerja kat sini kan...so nak try cerita pasal kerja la sikit...

Kerjaya aku sekarang tak macam sebelum ni...kerja aku sekarang banyak masa lapang...banyak rileks..kerja mudah la sikit berbanding dulu...

Tapi adakah aku suka? Terus terang aku cakap aku kurang minat sikit...walaupun banyak masa lapang dan rileks, tapi aku rindukan suasana kerja dulu masa aku dengan Mantan Menteri Besar tu...zaman di mana aku bekerja hari ini tanpa mengetahui apa yang bakal menanti aku di pejabat esok hari...setiap hari ada saja yang baru menanti aku, dan cabaran dealing dengan manusia-manusia yang datang berkunjung ke Pejabat MB masa tu pun boleh tahan jugak la...tu belum lagi cabaran kerenah MB tu sendiri..hehe...



Tapi sekarang kat tempat kerja aku yang baru ni (takde la baru sangat, since October 2007) aku kadang2 nganga je...semua benda pun orang yang buatkan...aku dah tak taip surat...aku dah tak fotostat sendiri apa-apa dokumen...semua orang buatkan...aku tau sign je..tu pun lepas bacakan laa..

So far aku ok la kerja ni, cuma aku dapat rasakan kadar produktiviti aku makin menurun...maybe sebab environment kerja yang agak slow...tak mencabar...stereotype...kalau dulu aku on the move saja...ke KL pun seminggu dua atau tiga kali...tapi sekarang aku bergerak hanya bila perlu saja...kadang2 sehari suntuk masa aku kat dalam bilik aku kat opis je..takde keluar-keluar...

Nak menambahkan lagi beban kepala hotak aku kat tempat kerja baru ni ialah aku baru dapat berita ada satu mamat ni, dia dulu sama la jawatan dengan aku kat Pejabat MB, cuma dia bukan la favourable sangat...hehe...bukan nak bangga, tapi bilik aku dulu berdepan dengan bilik MB, sedangkan dia kat bangunan lain 5 km jaraknya..hehe...

Beritanya ialah dia akan ditempatkan bertugas di Pejabat aku sekarang!!!Aku sendiri belum terima arahan dari SUK, tapi dia la yang call aku bagitau...pening la...

Aku dah cukup gembira dengan staff aku sekarang, diorang cool dan senang bawak berunding, tapi mamat ni payah sikit...aku dari dulu memang takleh sebulu dengan dia...

Tapi takpa...aku akan jadi boss dia!!!Yeah..!!!Kalau dulu aku tak leh la nak kondem dia lebih-lebih pasal sama level..tapi sekarang aku boss...dia staff aku...hehe...

Oh ya...aku sedang usahakan sesuatu yang agak besar dalam kehidupan kami dengan isteri tercinta...tak leh bagitau lagi la apa perancangan kami...kadang-kadang berasa bosan jugak makan gaji ni...walaupun bergelar boss tapi ada lagi boss yang lagi besar...so teringin jugak nak jadi boss paling besar..hehe...



Nanti kalau jadi boleh kita cerita lebih lanjut ok..buat masa ni jadi lah dulu boss yang ada boss...hehe...apa nak dikata...

5 comments:

Tulip said...

planning bukak bizness...? :D

Azhar Abdullah said...

Kira-kiranya begitulah Puan Tulip...dah lama makan gaji je, boring pulak rasanya...hehe...Nanti kalau berjaya kita launch besar-besaran..ecece...

Shahidan Kassim said...

Wish you both luck in everything

Suria Azhar said...

eh..ehh..shahidan kassim komen kat sini laa..auwww~~

datok seri..wish aje ke?..ekekekke..

SyaPAK said...

ha..bole bukak cawangan ketutu kat perlis!!!lalallala