Wednesday, July 9, 2008

Antara Laporan Polis dan Marah Bloggers...

Naik menyampah..naik meluat...tiap-tiap hari ada saja laporan Polis berkaitan hal-hal politik murahan ni....

Terbaru lawyer asal Balasubramaniam, Americk Sidhu pulak buat report Polis pasal katanya Bala menarik balik SD yang pertama sebab tertekan....

Lawyer who prepared first document lodges police report

KUALA LUMPUR: Americk Singh Sidhu, the lawyer who prepared the first statutory declaration for P. Balasubramaniam, has lodged a police report claiming that the private investigator had retracted the document under duress.

Americk Singh, who lodged the report with the Brickfields police station yesterday, claimed he had reasonable grounds to believe that the second statutory declaration made by Balasubramaniam on July 4 was “very suspicious”.

He said he had acted in good faith in documenting the facts that led to the production and affirmation of the first statutory declaration.

“I am satisfied it was made voluntarily and without any duress whatsoever,” he said.

“I am shocked that within 24 hours, my client had engaged the services of another lawyer and made another statutory declaration,” Americk Singh added.

Balasubramaniam, one of the witnesses who testified in the Altantuya Shaariiibuu murder case, alleged in his first statutory declaration that police had omitted vital information in the case.

The first statutory declaration was released during a press conference at the PKR headquarters last Thursday.

Barely 24 hours later, he announced that he had retracted the allegations.

Balasubramaniam, his wife and three children had been missing since Friday.
-Sumber


Naik bosan dah..asyik laporan Polis..Akuan Bersumpah...dah macam-macam...

Lepas tu nanti bila Polis tak dedahkan siasatan..salahkan kata Polis berat sebelah..tak menyiasat laporan yang diorang buat....

Lepas tu pulak bila ada kes jenayah baru..macam kes Nurin Jazlin, Sharlini, Asmawi dan lain-lain yang tak selesai..salahkan Polis...

Semalam kat Parlimen pun ada MP yang kondem Polis sebab kes-kes jenayah tak selesai...dah asyik nak layan laporan Polis korang saja...tak layan korang salahkan jugak...pelik betul lah aku...

Dah Polis tengah cari si Bala tu kan...lepas tu Polis dah kata nak siasat kedua-dua SD tu walaupun dia tarik balik...apa masalah lagi?

Lepas ni kang ada pulak orang buat laporan Polis ke atas lawyer ni sebab buat laporan Polis ketika Polis masih menyiasat...

Aku pun ingat nak buat laporan Polis la...mengatakan bahawa kami rakyat Malaysia sekarang rasa muak dan tertekan dengan apa yang disajikan dalam politik hari ni...aku sampai tahap malam waktu News saja aku malas nak tengok TV..baik aku baca berita online saja..terkini jugak...

Bercakap pasal online..ada pulak orang marah kat bloggers...bermula dengan Pak Lah sound kata bloggers jangan sebarkan fitnah dan macam-macam segala la...hari ni ada la balaci menteri yang mula mengikuti jejak langkah Pak Lah marah bloggers...

Shafie: Blogs not doing any good

KUALA LUMPUR: Unity, Culture, Arts and Heritage Minister Datuk Seri Shafie Apdal has hit out at blogs, saying they made the recent demonstrations worse.

He also described the culture of believing everything one read in blogs to be the truth as unhealthy and what made it worse was that the inaccurate information was passed on to others.

“One post may say a person stole RM10 and that amount might end up being RM100 when it got around. That is how inaccurate blogs can be,” he said after the ministry’s monthly assembly at the National Museum yesterday.

Shafie said the recent demonstrations were “compounded” by blogs. “These things do not bring any good to the country,” he said
-Sumber


Tu kalau lepas ni Pak Lah kata saya berterima kasih kat bloggers...saya pun nak bukak blog lah...maka akan berpusu-pusu pulak balaci yang kata bagusnya bloggers..kami pun nak bukak blog jugak lah....chit poodah!!Tahap tu saja la...

Ehh...aku tulis ni..tak termasuk menyebarkan fitnah ke..?Setahu aku la..bloggers yang bertanggungjawab akan sertakan link untuk sebarang apa yang nak disampaikan...dah kalau link pun dari mainstream medias..apa yang nak ditakutkan..kan?Kan ke berita kat situ dah kena tapis....

Satu lagi soalan untuk menteri-menteri ni...tahu ke apa tu BLOG?Kalau orang baca akhbar online tu hukum dia sama macam baca blog jugak ka?...Tahap tu saja la...apa nak dikata...

3 comments:

Suria said...

menteri2 tu..nk bukak blog pun tak reti..sume org2 bwhn diorg tolong buatkan..byk lak komen..heh~~

LaiNi said...

betol tu maksu.. ntah² nak print pun diorang x reti.. wakakka.. setiap malam kat berita, ada je buat laporan polis... ntah la.. aku nak lapor polis jugar ar.. nak lapor pasal aper erk.. ekeke..

Bahie said...

jom pakat2 wat report polis...hehhehehe...

yg pasal blogger plak..ermm...nampaknya diaorng masih buta IT..sian tul tengok diaorg tuu..meh laa kita nie pakat2 ajar diaorg buka blog