Sunday, April 13, 2008

Be A Survivor...

Be A Survivor...

Kata-kata ni semenjak dua menjak ni terngiang-ngiang kat telinga aku..dalam tidur pun aku terbawak-bawak kata-kata ni...siapa ucap kat aku?hehe...ada la..ni nak story sikit..

Aku pun bukan la nak mengharap bergantung pada tali ja sepanjang hidup aku..aku tahu dalam hidup kita kena sentiasa berusaha untuk maju ke hadapan..tapi selama 5 tahun 9 bulan aku telah meletakkan kepercayaan aku kepada satu kata-kata "I've already got a plan for you"...maka aku tak pernah nak memikirkan sesuatu yang lebih jauh...I did my best sepanjang tempoh tersebut..24/7...

Sekarang ni...aku agak terkilan sikit banyak jugak la...apa tak nya..setelah berlaku apa yang berlaku..maka aku cuba untuk bertanyakan tentang "I've already got a plan for you" tu...apa jawapan yang aku dapat..???sepotong kata-kata jugak...BE A SURVIVOR..hebat kan..???Lebih dahsyat lagi aku dinasihatkan "You have to live on your own from now on"..terkedu jugak aku...kalau aku habiskan masa 5 tahun 9 bulan tu untuk bidang akademik yang sememangnya bidang aku..tah lah..tak guna jugak nak menyesal kan...

Korang semua tentu faham apa erti survivor kan..kalau dalam siri realiti TV tu..tagline dia..



So maknanya aku kena Outwit, Outplay dan Outlast la kot kan...

outwit :
1: to get the better of by superior cleverness : outsmart
2: to surpass in wisdom

outplay :
To surpass (an opponent) in skill or technique or in scoring points

outlast :
1. to endure or last longer than
2. to live longer than


What I'm doing now is being a survivor...andai terpaksa 'outwit'..atau 'outplay'..maka itu adalah apa yang harus aku buat untuk 'outlast'...apa nak dikata...

3 comments:

Suria said...

MEH KITA PAKAT2 NYANYI LAGU GLORIA GAYNOR..I WILL SURVIVE..

"IT TOOK ALL THE STRENGHT I HAVE NOT TO FALL APART..KEPT TRYING HARD TO MEND THE PIECES OF MY BROKEN HEART..AND I SPENT OH SO MANY NITE JUST FEELING SORRY FOR MYSELF..I USED TO CRY..BUT NOT I HOLD MY HEAD UP HIGH..."

A HEARTLESS WILL ALWAYS REMAIN HEARTLESS...EKEKEKEKE....

Sembrol @Ryusgnal said...

Ikan mana unkel? dah jual ke? apa barang jual. trade in la.

Azhar Abdullah said...

Ikan mogok..makan kurang..hehe..baik aku letak scrolling news tu..ada gak pekdahnya..