Wednesday, May 21, 2008

Surat Kepada Ehud Barak : Penjelasan Tun Mahathir

Sejak beberapa ketika kita sering terjumpa di laman maya surat yang kononnya di hantar oleh Tun Mahathir semasa beliau menjadi Perdana Menteri kepada Perdana Menteri Israel, Ehud Barak...saya lampirkan salinan surat palsu tersebut...



Berikut adalah penjelasan Tun Mahathir di dalam Blog beliau...

"Letter" to Prime Minister of Israel

1. There is a letter being circulated purporting to be from me when I was Prime Minister, to Ehud Barak, Prime Minister of Israel congratulating him on his appointment and requesting for the “Clinton Fund”, for “the purpose of withstanding the onslaught of Islamic Fundamentalist in Malaysia”.

2. This letter is not from me or from my office. Firstly, the font used is not the same as the type in all my letters from the Prime Minister’s office.

3. The Malaysian Coat of Arms at the top is not similar to the one on all my letters from the Prime Minister’s office.

4. The address at the side of the Coat of Arms is not the same as on my official paper. Often no address is printed, only “Prime Minister Malaysia” on the top right-hand corner.

5. The contents of the letter is totally different from the one I sent to Ehud Barak. Unfortunately, the Government of Abdullah Ahmad Badawi refuses permission to reproduce my letters to Israeli Prime Ministers condemning them for their oppression of the Palestinians. This action by the Abdullah Government will lend credence to the letter that is being circulated.

6. I deny categorically that the letter which is being circulated with annotation “Sumbangan kakitangan JPM untuk Rakyat Malaysia” originated from me. This is the kind of dirty tricks that my detractors have to resort to because they have found nothing to blacken my name with.


Inilah satu cara kotor yang dimainkan untuk menjahanamkan nama Tun Mahathir...Namun kebenaran akan pasti Allah tunjukkan...

5 comments:

WIRA RANJANG said...

Mana suratnya..bagi tengok sikit...tq

WIRA RANJANG said...

Cantik le blog ni...well arranged. Sejak bila pula tuan berminat memberi ulasan berkaitan politik. Sebelum ni cite anak beranak je. Anyway bagus juga ada kesedaran begitu. Baru rancak senario politik negara. Cuma minta pandangan sikit...nape marah sangat kat Pak Lah dan sokong habis Tun Mahathir. Tolong kata mai!

Azhar Abdullah said...

thanks wira ranjang..hehe ganas nama...
memang sejak dulu dok memerhati politik nih..tapi sekadar selit2 sikit je dalam blog ni...tapi sejak dua menjak ni Pak Lah dah terlalu menampakkan kelemahan dalam menjaga Malaysia khususnya Melayu..dan saya memang pro dan peminat Tun M sejak dulu lagi..maklumlah..kenal dan membesar dalam zaman Tun..
surat tu ada saya letak gambar tu..klik kat situ untuk besarkan dan anda boleh tengok...
thanks again..ur blog also nice...

boxxTomoi said...

salaam bro.,
buat homework sikit tadi, baca Tun's "selected letters to World Leaders",

semua surat Tun,dear 'penerima surat' , mesti dia akan tulis tangan (tulisan dia teruk- doctor katakan) dan sebelum dia sign dia tulis tangan juga (your sincerly).

I think you pun ada buku ni. If not get one !!
bagus juga kalau letak one of Tun original letter sebelah yang tiruan ni.

Azhar Abdullah said...

Bro Diq..

Memang betul pun...I belum ada buku tu sebab kat Perlis ni payah nak dapat..dok tunggu nak pi Penang beli...

BTW, I pernah dok berurusan dengan pejabat PM zaman Tun untuk surat2 my ex-boss kan..so pengalaman melihat surat macam yang you katakan..memang Tun akan tulis tangan..dan letterhead hanya Perdana Menteri Malaysia...I even simpan a copy of a letter dari Tun to my ex-boss tapi tak relevan dengan isu ni la..saja simpan sebab nak buat kenangan...hehe...