Wednesday, August 20, 2008

Bacul...

18 Ogos 2008, jam 2.21 am, blog aku telah dikomen oleh seorang yang aku nak gelar bacul dan pengecut...dengan nama sepu 6ixthStone, dia tinggalkan satu komen pada entri ni...

Aku dah delete komen dia, pasal amat tidak enak..kalau kata kat aku tak kisah sangat...tapi dia berdoa sesuatu yang tidak elok untuk anak aku yang baru lahir...

Aku kata dia bacul dan pengecut sebab :

1. Blogger Profile Not Available...so sembunyikan siapa diri dia yang sebenarnya...

2. Dia marah kat aku pasal entri aku kutuk Nik Aziz tu (posted 16 Ogos 2008)..aku confirm sebab tu...tapi dia komen dekat entri yang bertarikh 7 Julai 2008...maybe dia tak tahu kot yang aku akan tahu bila ada sesiapa komen kat mana-mana entri dalam Blog aku ni...so dia ingat komen tu akan kekal la kot...

3. Dia tak berani kata kat aku..tapi sebaliknya mendoakan keburukan untuk bayi yang baru lahir...kalau berbeza pendapat, bukak blog sendiri dan kutuk lah sepuas-puas hati...macam aku buat ni la...Nik Aziz pun kena, Pak Lah pun kena....

Aku bukan nak bertindak perasan best kat blog aku ni...tapi pada aku blog adalah personal...selagi aku tak mengada-adakan cerita palsu, maka ianya hanya sekadar coretan peribadi aku....

Kalau suka sila baca...tak suka tak yah baca...suka baca dan tak mau komen pun aku tak kisah...aku bukan meniaga guna blog...

So kalau si dia membaca entri aku ni...kalau betul berani email la...aku kat profile tu siap bagi YM dan email...aku bukan pengecut macam nko...

Sori la marah-marah sikit ok...kepada pengunjung-pengunjung blog aku yang baik-baik hati semua...aku alu-alukan...teruskan berkunjung...anda semua amat dihargai di sini...kepada yang kurang hajar...datang rumah orang buat cara rumah orang ye...kalau tak paham jugak..pegi jahanam cepat...hehe..tu lah manusia kan...apa nak dikata...

8 comments:

LaiNi said...
This comment has been removed by the author.
LaiNi said...

ya Allah.. kerana org lain, dia sanggup mendoakan bayi yang baru lahir dan tidak kenal lg dunia ni. Apa punya otak dia pakai?? kambing? unta?

kepada org yang berkenaan, jgn terlalu obses dgn seseorang. Macamanapun ko menyanjunginya, dia juga manusia biasa yang punya salah dan silap. Jgn kerana dia ko jadi hilang akal dan iman. Sesungguhnya ko bukan siapa².

uncle.. ni blog dia.. http://kacau-daun.blogspot.com/

jalak lenteng said...

oang yg otak cam udang mmg camtuh paksu..

zain sehat?..budak2 ni nak melawat plak..tapi dioang segan..haha

Norshah said...

Unkel tersayang. Biar je la unkel. Tak luak pun, doa menganiaya orang macam tu, tak di layan Allah gamaknya. Memang tak patut. Buat dek je unkel.

Teruskan penulisan, suka baca blog2 yang tak hipokrit, taksub dan punya pandangan luas cam unkel.

Pada anak2 unkel, kami ramai yang mendoakan kebaikan dan kesihatan dorang. InsyaAllah.

Doakan la kebaikan pada yang memberi komen sensasi tu unkel, semoga berkat doa tu di pulangkan semula Allah kepada Unkel.

Keep cool.

P/s : Semangat nak bercuti ni. Tu yang ayat baik2 dan happy je..

Azhar Abdullah said...

laini --> Thanks..kamu memang terbukti orang Bukit Aman bah...

Memen --> Zain sihat...datang je la..ajak bebudak tu semua..tapi Neng jamu air teh o je la..hehe..

Norshah --> Terima kasih banyak atas doa kebaikan tu...

Betul..sesapa jugak doakan kejahatan kat kita, kita doakan kebaikan untuk dia...mintak dia lulus exam ka, dapat kerja elok ka, dapat repair motor dgn baik ka...hehe..

Bercuti?Waa..best tu..jemputlah ke Perlis..

Rifaie said...

budus dan bangang btol budak ni...
mmg bacul pon uncle..
tu la, taksub lg dgn nik ajis.

macam la aku x tau ktne kedai I-duta Advertising tu...(batu 6)

bila2 masa je klu uncle nk g melawat kedai dia tu, contact je pae..

dh la org terengganu, wat malu aku je...

pae rasa dia ni bdk asscrw gak uncle.. laini, klu ade ip dia ni leh pm x? nk tgk match x dgn seorang yg disyaki...

errm, k la uncle.. byk2 bersabar ye.. semoga uncle berbahagia dgn keluarga tersayang.. :)

Z[ack] said...

the correct term for that person is dayus.. ehehehhe..

penyapubaru said...

pehal senteng sangat la manusia itu...ade rasa nak sekeh2 pun ade...nak kata tak skolah ..nampak mcm terlebih skolah...
...`sigh`...