Wednesday, June 18, 2008

Alahai France...

Sedih dan geram aku tengok game France vs Italy pagi tadi...kalah tu satu hal la..takde semangat tu yang aku pelik...pemain-pemain France dah macam Team Malaysia pulak aku tengok...main lebih kurang aje...

Dari awal bila minit ke 8 Frank Ribery tersungkur dan kena usung keluar..aku dah rasa akan kalah game tu...



Lepas tu minit ke 24 pulak si Abidal macam tak pernah main bola pulak pi tackle Luca Toni dalam kotak penalti...mangkuk betul la...



Hasilnya....



Maka kalahlah France ditangan Italy 0-2...tapi tak pa..tengok la Italy..Del Piero dengan Gattuso tak boleh main lepas ni...dua kad kuning..hahaha...korang menang pun sebab France main teruk sangat..kalau terer betul, kenapa tak leh kalahkan Netherlands...kan...

Netherlands pulak hebat bukan main..walaupun dah masuk quarter final..tetap bergaya kalahkan Romania 2-0...



Minit ke 86 kalau tak salah aku..siap Van Persie sumbat satu lagi gol..tu dia betapa bersemangat..dah menang pun masih berusaha...apa daa France...

Malam ni last game kumpulan D..yang pasti berentap Russia vs Sweden nak berebut tempat ke suku akhir...dan pemenang akan menentang Netherlands kat suku akhir nanti...

Semalam bangun siap goreng karipap, cucuq badak dan popia otak-otak lagi...wife aku siap buat air teh 0...fuhh...kalau selalu ada Tournament bolasepak macam ni..lingkup badan la...hehe..apa nak dikata...

3 comments:

Suria said...

tak kesah lerr..janji italy dpt kalahkan france..ekekkeke...

go..go..azzuri...

Azhar Abdullah said...

Ala...gol pertama penalti...gol kedua deflect dari kaki Henry..mana ada usaha betul2 dari Italy...Chit...

Suria said...

ape ade hal..janji leh pg next level..dr balik tangan kosong...


*france jual game ke?..hahhahaha...