Friday, June 27, 2008

Salute Spain...

Memang hebat..dahsyat...aku tabik dan ucap tahniah pada pasukan Spain...

Russia sampai langsung tak dapat nak buat apa-apa sangat..semuanya berlaku dalam separuh masa kedua dan di'engineer'kan oleh Cesc Fabregas..(Gunner tu!!!!)...



Walaupun aku cuba untuk menyokong Russia semalam..aku tak dapat halang diri aku dari menjerit bila Spain scored..hehe...That's what a football lovers do..right..??





So final is Germany lawan Spain...waa...best best...tadi ada member sms tanya nak sokong siapa dalam final...aku jawab main-main je...pasal pada aku nak sokong ni bukan hanya kerana pasukan tu masuk final baru kita sokong...macam aku sokong France..walau dia kalah pun aku tak kisah la kan...

Untuk final dan jugak perlawanan lain-lain dalam mana-mana jugak kejohanan..andai pasukan favourite aku tak main..aku tetap akan menonton..tetapi kerana keseronokan dan enjoyment yang aku dapat masa tengok bola tu..bukan kerana nak sokong sapa-sapa...especially final Euro ni..football at their level akan pasti menyajikan sesuatu yang amat berharga buat peminat bolasepak...it's in the game (bak kata EA Sports yang buat games tu...)

Jadi sama-sama kita tunggu final 29 Jun ni ya...jangan ada gangguan siaran macam malam semalam dah la..apa nak dikata...

3 comments:

jalak lenteng said...

kire ok la tu..act mmg men dah agak mmg spain pegi..kan rusia dah kalah lawan spain mase grouping ari tuh..so tau la kekuatan spain..tapi nice ehh team underdog cam rusia n turki leh g semi..

Little Bookworm said...

pak ndak!! i knew spain will win!! it was a great 2nd half! tp ksian la jgk kt russia. they tried their best...tp dh nasib berpihak pd spain, nk wt cmane. n that pic of fabregas is so cute! hehe.

i'm definitely gonna sokong germany finals nnt. they're my favourite team since world cup lg...hope they can win! ayah pn sokong germany, tp yusraa and mayah sokong spain. so just for the fun of it, pak ndak plak sokong sape?? ;-)

Azhar Abdullah said...

Ok lah...Spain!!!!!Yeah!!hehe...

Kita tunggu Ahad nanti ya...