Wednesday, June 25, 2008

RM1.5M Each..???!!!

Betul ka ex-gratia untuk bekas-bekas Hakim yang dipecat (yang diketuai oleh Tun Saleh Abbas adalah sebanyak RM1.5 juta setiap seorang???

Baca kat sini...

Semua ada 6 orang... 1.5 juta x 6 = 9 juta...huhuhu...

Dalam keadaan ekonomi yang meruncing ni..duit sapa yang digunakan untuk bayar kat diorang???Tax payer's money ka??

Kalau guna jumlah tu untuk program Bersamamu TV3 tu...rasanya mau habis separuh Malaysia punya keluarga miskin tu...tah lah...apa nak dikata...

3 comments:

LaiNi said...

brita semalam ttg RM1 juta insentif atlet negara menang emas di Olimpik tu camana lak????? byk duit woo kerajaan malaysia tercinta ni..

SYARIENARIFEN said...

DUIT RAKYAT...

boxxTomoi said...

sport 1 juta, ok lah tu ..nak dapat bukannya senang. Negara lain pun offer tinggi gak untuk gold.

1.5 juta untuk hakim .. ini sudah lebehh .. they got pencen dari the day they kena pecat.

Menyelesai masaalah dengan duit:
Dulu some stupid clown syorkan goverment servant yang tak perform bagi vss (duit) supaya berhenti !! PM say "it's a very good idea !".Later they found out it really a stupid idea!

Sabah bising bagi duit lebih sikit.
Now, sorang lagi hakim yang kena "boot camp" buat bising .. nak ex-gratia juga lah tu.

bro, bulan lapan ni saya dapat "ex-gratia" saya .. ambik kat pos office (renew roadtax). half of the money nak stock maggie kat rumah .. boleh tahan hingga bulan ogos tahun depan pula ..bersamamu !!